yollar , düşünceler ve yolculuklar üzerine...

Standard

Düşünmek ve yol yürümek arasında pek fark yok sanırım.

Sizce de düşündükçe daha uzaklara gitmez mi insan?

Herkes düşünür elbet ömründe fakat yollarda yolcularda zaten farklı farklı değiller midir?

Şüphesiz bazı yollar engebelidir , bazısı inişli çıkışlı , bazısı virajlı , bazı yollar çıkmaz sokaktır  çıkmak için geri dönmek gerekir , bazısının sonu da uçurumdur tabela yoksa yada görmezsen düşüncenin sonunda paramparça kelimeleri toparlaman için epey uğraş verirsin.

Yolcularda farklıdır , kimi umursamaz yolu dalar gider hayal alemine , kimi aşırı umursar ve geçilen yerleşim yerinde gördüğü bir bakıştaki anlamı anlamaya çalışır , kimi çok sever yolu sonuna ulaşmaktan çok yolda vakit geçirmek ister usul usul gider yolunda , kiminin mekanizması daha dayanıklıdır kat ettiğinin katlarca katı yol kat etse yinede yorulmaz asla…

Bazıları da aşıktır , onlar yolculukları sever , yolun sonu yoktur onlar için , ruh halleri de geçilen coğrafyaya göre değişir. Her an çılgınlık yapıp başka yola sapabilecek , isterse o düşünceye kamp kurabilecek kadar özgürdür yolculuk hayranları ..

Birde yol aşkları vardır , istikameti gözetmeksizin kırk yıllık platonik düşünceler içinde bulur kendini , anında düşünceler kanserli gibi çoğalır beyinde , bin bir türlü diyalog tasarlanır , kaçamak bakış yakalamak için istem dışı hareketler falan bi an için beyin öyle bi ana gelir ki , hissedilen nefesle tüm paranoyak düşünceler  yıkılır ve hayata bi kahkaha atar bu heyecanı yaşayan kişi şaşkınlığıyla…

Ve kimi kendi yol hikayelerini yazar , kimi bu hikayeleri başkasına anlatır , kimisi de dinler…

Yollar yolcular yolculuklar böyledir benim gözümde…

Hadi herkese hayırlı yolculuklar…

Sefa Avcı

2 yorum:

sinemaniacfighter dedi ki...

bir de yola çıkmaya cesaret edemeyenler vardır.ah işte onlar monoton hayatın içinde kaybolmuş veya kaderine boyun eğenler.çoğumuz da öyle değil miyiz? keşke kafamıza estiği an atlayıp gidebilsek heryere, herşeyi arkada bırakarak.Interrail’e katılayım ben en iyisi :)
çok güzel olmuş, kalemine sağlık.ben sanırım hayali yol hikayemi yazacağım…

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba yolllar hep gurbetlığı hatırlatıyor sevgıler ıyı akşamlar