Ustalık ve üstadlık üzerine

Standard


Ustalık elindeki materyalleri , bilgisiyle doğru şekilde kullanana denir.
Fakat söz ustalığında durum farklıdır. Belirli birikimle kalbini , gözünü , beynini harmanlaman gerekir. Elindeki malzeme 29 harftir ve harfleri gruplayarak oluşturulan paragrafları kelimelere indirgeyebilenlere üstad denir.

 Ustanın kazancı karnını doyurur , üstadın kazancı ise kalbini… tek derdi yaptıklarının anlaşıldığını hissetmektir . karşılıksızdır müşterisine emeği. Öyle ki her şeyden önce , yorum bile yapmadan önce anladığınızın işareti olan mimikleriniz bile , aldığınız emeğin üstüne ‘ilgilendiğiniz ve beğendiğiniz için can-ı gönülden teşekkür ederim’ minnettarlığı kazandırır size…
Candır üstad. Biyolojik görevi yetersiz kalır onu anlatmaya , ruhundaki fazlalıkla insandır o.Hayata sımsıkı bağlanır kelimeleriyle.


Öyle bağlanır ki , gerçeklerin acısıyla normal koşullardan önce olgunlaşan bi bitkidir o.
Ekosistemde çok önemli bir yere sahiptir ama buna rağmen sürekli hırpalanır hayatında. En ufak güneşte çiçek açacak kadar da güvenir doğaya…
Her canlıya önem verir o , camdandır kalbi , en ufak sözde kırılır.
Fazla kimseye ihtiyacıda yoktur , farkını fark ettikten sonra ilişkilerin gereksiz olduğunu değilde yalnızlık zamanlarında kendi kendine muhtaç olduğu düşüncesini savunur.
Doğaya ayak uydurmak zorunda hissetmez kendini , ruhu zaten doğayla bir bütündür , güneşle dans eder , yağmurla arındırır ruhundaki hüzünleri.
Dünyayı öyle bir düşünür ki , eylemi gerçekleştirirken dünyadan soyutlar kendini.
Ve ben… her zaman görebildiklerimi yazarım… ve henüz kapının anahtar deliğinden bakıyorum , içerisi nasıl yorumlanır bilemem…                                                                       
                                                                                                                                                  Sefa Avcı

3 yorum:

renklerin içinde dedi ki...

severek okuyorum yazdıklarını her daim yaz ve paylaş böyle (: paylaşmak güzeldir ama başkasının paylaştıklarını benimsemek de ayrı bi güzeldir. senin yazılarını okudukça senin gözlerinden bakabiliyorum hayata (:

Oguzhan dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın.

"Ustanın kazancı karnını doyurur , üstadın kazancı ise kalbini… "

güzel söz ;)

Sefa Avcı dedi ki...

Teşekkür ederim :)